FUSION SPORTS

 

Mensen hebben minder tijd. Sport moet effectiever. Het effect moet meetbaar en voelbaar zijn. Resultaat op korte termijn. Goede sfeer, gezelligheid en betaalbaar. Wie kent al deze eisen niet ?

Indien u denkt dat deze begrippen alleen voor de fitness industrie gelden moet ik u geruststellen. Haast is geen branchegerelateerd probleem noch de hoge verwachtingen van mensen. De “homo expectus” verwacht wonderen van ons.

Dagelijks word ik geconfronteerd met de “homo expectus” die ons met duizenden vragen overstroomt zonder op antwoord te wachten. Steeds vaker lijkt de vraag belangrijker dan het antwoord. Als specialist reageer je op vragen door er aantekeningen van te maken en de inhoud te analyseren.

Onze cliënt wenst dat de aandacht alleen naar hem of haar uitgaat. Wij, als ondernemers, moeten een kosten baten analyse maken die het meest voordelig is voor ons. Het gaat tenslotte om de combinatie verantwoord ondernemen / winst. Met Fusion sport maken we deze combinatie werkbaar en winstgevend en geven wij de Homo Expectus exact wat hij verwacht.

Wat is Fusion Sport ?

Fusion sport is een mengvorm van sporten waarbij alleen de meest effectieve bewegingen overgenomen zijn en tot een vloeiend bewegingspatroon gestroomlijnd zijn.
Kortom : Fusion sport is kort van duur en effectief. Zo effectief zelfs dat er bij de fysiotherapie, hierbij doel ik wel op de echte bewegingstherapeuten, steeds vaker mee gewerkt word.

Fusion sport heeft zijn effectiviteit bij de revalidatie bewezen en dringt nu door in de fitness. De korte trainingsperiode (slechts 30 minuten per sessie) en het geringe benodigde materiaal maken het een ideale groepsport. In de komende afleveringen behandel ik een serie Fusion sports. Mijn aandacht gaat hierbij vooral uit naar ;
 Dynamic Weight Control (met een halterschijf)
 Dumblex (met twee dumbbells)
 Mentalic, met elastiek en gewichten

Fusion sport staat midden in het dagelijks leven. Elke handeling wordt vertaald naar een bewegingspatroon. Tijdens de training legt de instructeur de overeenkomst uit tussen het gevolgde patroon en de dagelijkse beweging. Hierbij is bewustwording van het eigen bewegingspatroon van groot belang.

Wanneer Fusion sport in een programma (ongeacht bij welke sportschool of fysiotherapeut) wordt opgenomen is enige persoonlijke begeleiding van belang. Het voordeel hiervan is dat de nieuwkomer de eerste lessen een-op-een begeleiding krijgt. Tijdens de persoonlijke sessies kan de persoon direct aangeven of hij in groepsverband of bij een PT wil worden ingedeeld. Er is hier sprake van een keuze aanbod die de sportschool zelden biedt.

In 2008 komen ook op de jeugd gerichte Fusion sport-vormen op de markt. Juist deze groep is heel interessant om binnen de school of praktijk te krijgen. Fusion sport bied, door de korte effectieve sessies, grote mogelijkheden voor deze doelgroep.

Wordt vervolgd
Arnaud van der Veere