KICK 2B FIT TRAINERS HANDBOEK NL

Geschiedenis

Kick2bFit heeft zich ontwikkeld door de jaren. Al in de Griekse en Romeinse tijd werden stootzakken gebruikt wat duidt op een trainingvorm met een ouderdom van duizenden jaren! Traditioneel was de bokszak alleen bestemd voor “vechters”. Kick2bFit heeft daar verandering in gebracht en bereikt nu mensen van alle leeftijden en achtergronden.

In 1995 bracht Arnaud van der Veere, Thai Boxer en trainer, een DVD uit (Bag Workout) die de grondslag vormt voor de verdere ontwikkeling van Kick2bFit.

Het ophangen van bokszakken in sportscholen stuit op praktische problemen. Kick2bFit heeft zijn bestaan mede te danken aan de ontwikkeling van een stabiele staande stootzak. Deze speciaal ontworpen zak genaamd “Ultra Bag” hoeft niet gevuld te worden en kan van top tot bodem gebruikt worden. Op deze speciale zak rust een product registratie.

Kick2bFit wordt ingezet als sportbeoefening maar dient bijvoorbeeld ook als medisch instrument bij stress begeleiding, behandeling van agressieve psychoses, oefentherapie etc. Voor elke doelgroep heeft Kick2bFit een programma.

Nationaal en Internationaal

Onze visie is om over de gehele wereld trainers dezelfde “taal” te laten spreken.

De opleiding heeft als doel ervoor te zorgen dat overal ter wereld iemand een aangesloten school kan binnenstappen om dezelfde les te kunnen volgen.

Programma structuur

Kick2bFit is ontwikkeld voor iedereen. Het programma helpt negatieve energie te ontladen en te vervangen door positieve interne energie. Het stoten en trappen op de Ultra Bag zorgt voor een actieve ontspanning.

De training creëert een explosie van energie. Ook voor kinderen is Kick2bFit echt plezier en ontspanning.

Kick2bFit is onderverdeeld in vier verschillende niveau’s met een duur van 3 maanden.

1) Geel
2) Rood
3) Groen
4) Blauw

Voor de duidelijkheid is elk niveau voorzien van een kleur code. Deelnemers zijn van niveau te onderscheiden door een tenue zoals T-shirt en broek beide bedrukt met het Kick2bFit logo.Meestal is dit alleen een gekleurd T-shirt, maar dit kan worden uitgebreid met een bijpassende broek, handschoenen en bandage. Allen te koop in uw sportschool.

De opvolgende niveau’s verschillen in opbouw van technieken, inhoudelijke oefen patronen en lesstructuren
Elk opvolgend niveau brengt de beoefenaar naar een betere conditie en mentale stabiliteit.

De opbouw van het programma is vooral voor U als sportschoolhouder interessant omdat U hiermee cliënten een maximale tijd in uw school vast kan houden. Het programma is sterk in het aantrekken van nieuwe leden en retentie van reeds bestaande leden.

De cliënt wordt geadviseerd twee maal per week aan Kick2bFit deel te nemen. Waarom geen drie keer of meer? Uw cliënt ziet zijn training ook als entertainment. Het Kick2bFit programma kan gemakkelijk tot vijf keer per week worden beoefend, echter ontstaat er dan bij velen snel een verzadiging. Om dit te voorkomen bouwt U een limiet in.

Binnen elk niveau heeft Kick2bFit ook nog andere mogelijkheden voor uw bedrijf. Onderstaand zijn enkele voorbeelden:

Kids Club: voor kinderen van 6 – 10 jaar (tijdsduur van de les 45 minuten). In deze les wordt vooral aandacht besteed aan de ontwikkeling van coördinatie, concentratie, team bouw en sportieve instelling. Omdat de les zich alleen richt op kinderen moet het kort en actief zijn.

Energy Control: voor tieners en atleten
Teenagers hebben verschillende energie niveaus . Voor de een zal de les stimulerend werken voor de ander zal het een manier zijn om over activiteit te kanaliseren.
De intensiteit van dit niveau ligt zo hoog mogelijk.

Voor atleten is er een conditie & reactie programma ontwikkeld die in lijn ligt met hun sportachtergrond

Company Health: voor op de werkplek.
Dit programma is ontwikkeld om op de werkplek mensen stress af te laten reageren.

Rehabilitation workout: voor blessure behandeling en preventie.
Aangepaste training voor het behoud van kracht en conditie tijdens blessure periodes.

Mental strength: een therapeutisch programma gericht op angst , stress- en agressie controle. De technieken van deze methode zijn gebaseerd op “mind channeling”. Hierbij wordt de volledige aandacht gericht op een object en de energie stroom gekanaliseerd in die richting (Ultra Bag).

Weight control : een “low impact” duur programma voor optimale vetverbranding en opbouw van droge spiermassa.

Dynamic Weight Control (DWC): een zeer actieve vernieuwende manier van trainen met losse schijf gewichten. Het principe van DWC is dat oefeningen een natuurlijke beweging uit het dagelijks leven imiteren

INSTRUCTEUR PROGRAMMA

Om een sterk veld van instructeurs te kweken zijn er verschillende level’s in het leven geroepen. Elk level geeft recht op lesgeven aan een specifieke doelgroep.
Kick2bFit kent de volgende verdeling :

• C-Level instructeur : geeft les aan Geel en Rood
• B-Level instructeur : geeft les aan Geel, Rood en Groen
• A-Level instructeur : geeft les aan Geel, Rood, Groen en Blauw
• Master instructor, geeft alle voorgaande level’s en instructeurs les.

Zowel het C als B level krijgen instructies van een “Local Master” van het Kick2bFit programma.

Om een gekwalificeerd instructeur op elk level te worden moet hij / zij stage lopen bij een erkende sportschool. De sportschool moet over de lessen rapport uitbrengen. De stage duurt 10 lesuren. Na ontvangst van het evaluatie rapport en een praktijk test krijgt de instructeur zijn level diploma.

DUUR VAN DE OPLEIDING

De opleidingen nemen 6 lesdagen van elk 2 uur in beslag. Een instructeur kan pas naar een hoger level als aan de kwalificatie eisen van het vorige is voldaan en hiervoor een certificaat is verstrekt en geregistreerd.

Inschrijving voor een lesprogramma kan alleen door schriftelijke aanmelding. Kosten per level zijn € 120. Dit is inclusief het certificering programma.

RETENTIE

Elk sportcentrum kent een verloop. Voor stabilisatie van omzet is het voor elk centrum van belang dat er weinig fluctuaties in het leden bestand zijn gedurende het gehele jaar. Kick2bFit heeft daar, met meer dan 30 jaar sportschool ervaring, een sterk middel voor gevonden.

De cursussen worden in cycli van 3 maanden gegeven. Wil men naar een volgend niveau dan is men verplicht minimaal 80% van de tijd aanwezig te zijn geweest en in het bezit te zijn van een certificaat. Verder adviseren wij om deelnemers niet meer dan twee lessen per week te laten volgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat activiteiten met een hoge bezoek frequentie op het laatst alleen nog fanatieke beoefenaars aantrok en juist de grote recreatieve groep afstootte.

In een persoonlijk gesprek kunnen wij U meer inzage in deze materie geven.

Kick2bFit is een zeer goed onderzocht fenomeen met een bewezen potentieel voor iedere sportschool en een gegarandeerde retentie.

MATERIAAL

Dankzij de vele jaren van voorkennis hebben wij de best mogelijke materialen kunnen samenstellen. Het is daarom sterk te adviseren in uw lessen alleen goedgekeurd materiaal te gebruiken. Het Kick2bFit label staat hierbij garant voor kwaliteit.

ULTRA BAG, de unieke staande bokszak !
De Kick2bFit Ultra Bag heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt. Allereerst waren er staande bokszakken waarvan de voet gevuld moest worden met water of zand (of mengsel). Deze zakken vallen gemakkelijk om en het plastic gaat binnen korte tijd scheuren wat voor de sportschoolhouder veel schoonmaak werk oplevert. Een ander probleem is de scherpe onderkant die de vloeren gemakkelijk beschadigd.

Door deze ervaringen wijs geworden zijn wij een compleet nieuwe weg ingeslagen in 2002. Het innoveren en ontwerpen van een goede staande zak heeft veel voeten in aarde gehad! Het doel is nu bereikt : verschillende staande zakken gemaakt uit speciale foam padding in verschillende sterkten (voor de verschillende doelgroepen) die ook gemakkelijk zijn op te bergen. De zakken bestaan uit twee delen, een paal en een voet.

Onze produkten zijn van Europees fabrikaat en wij geven een jaar garantie op de foam padding en bekleding (bij doel gebruik).

ULTRA BAG KICK FUN ZAK HANGENDE BOKSZAK
Vrij staand Vrij staand Bevestiging aan vast punt
Zeer stabiel Instabiel Zeer stabiel
Flexibel Niet-flexibel Flexibel
Verschillende soorten verkrijgbaar met verschillende impact level’s Een soort verkrijgbaar met maar 1 impact level Verschillende soorten en lengtes verkrijgbaar geschikt voor alle impact level’s
Gemakkelijk op te bergen Nemen veel ruimte in beslag Niet op te bergen (of met veel investeringen)
Paal kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden Bovendeel van de paal kan voor geen ander doel gebruikt worden Geen andere toepassings mogelijkheid
Voet van de zak is gemaakt van zacht materiaal en vormt onderdeel van oefen pakket De harde plastic voet kan niet gebruikt worden voor andere oefeningen Geen voet
Gemaakt van zeer duurzaam materiaal Gemaakt van plastic, kan gaan lekken bij aanraking met warme delen (bv verwarming) Zeer duurzaam
Eenvoudig demontabel Eenvoudig demontabel Bestaat uit een deel
Hoeft niet gevuld te worden Moet gevuld worden Direct klaar voor gebruik
Paal kan ook vermaakt worden tot hang zak Paal kan alleen in combinatie met voet worden gebruikt Bestaat maar uit een deel
Verkrijgbaar in 6 kleuren Verkrijgbaar in 2 kleuren Verkrijgbaar in veel kleuren
Vast gewicht per soort Variabel gewicht door vulling van voet Verkrijgbaar in verschillend gewicht
Vaste hoogte per paal Verstelbaar in hoogte Vaste hoogte
Voet gemakkelijk weg te rollen naar opslag Voet is moeilijk weg te rollen naar opslag Niet mogelijk weg te halen tenzij met groot materiel
Kan niet lekken of breken Kan gemakkelijk lekken en breken Kan niet lekken en breken
Beschadigd de vloer niet door speciale constructie Beschadigd de vloer door de harde plastic voet Geen contact met de vloer
Mogelijk om uw eigen design te volgen met eigen opdruk Alleen verkrijgbaar in standaard uitvoering Mogelijk om in elk design en kleur te leveren met elk gewenste opdruk
Voet is stapelbaar Niet mogelijk om voet te stapelen Heeft geen voet

Kick2bFit handschoenen
Er zijn diverse soorten handschoenen die wij aanbevelen. Binnen het assortiment hebben wij open vinger en gesloten handschoenen. Alle handschoenen zijn getest en gecertificeerd door het Kick2bFit Master team.

Een handschoen is individuele keuze en afhankelijk van de hardheid waarmee iemand tegen de zak slaat.

Kick2bFit bandages
Bandages worden gebruikt ter bescherming van de hand musculatuur en botten. Een belangrijke bijkomstigheid is dat het ook prima zweet en ander vocht opvangt.
Bandages moeten gemakkelijk gewassen kunnen worden en enigszins duurzaam zijn.

Kick2bFit scheen beschermers
Sommige deelnemers wensen een goede bescherming van scheen en voet. Hiervoor hebben wij diverse scheen beschermers op de markt gebracht die voldoen aan alle eisen. De meest verkochte is een elastisch sokmodel met goede voet en scheen bescherming.

Kick2bFit / DWC gewichts platen
Gewichtsplaten met twee handvaten die in diverse onderdelen van de Kick2bFit training worden gebruikt. Deze platen variëren van 2,5 tot 15 kg zwaar. Er word hierbij vooral naar de vorm en hanteerbaarheid gekeken.

Vloercontact
Bij Kick2bFit is het belangrijk dat deze niet te glad wordt / is. De staande zakken moeten een goede grip op het vloer oppervlak hebben om schijven te voorkomen. De onderkant van de Ultra Bag is voorzien van een vloer vriendelijke cover waardoor beschadigingen uitgesloten zijn.

Trainings schoenen
Als basis wordt Kick2bFit uitgevoerd op blote voeten. Het mogelijk dat mensen om redenen toch schoenen aan willen / moeten. Hierbij is het van belang dat de schoen niet te veel bewegingsbeperking aan de enkel geeft. De schoen moet natuurlijk ook niet de Ultra bag te beschadigen.
Door het Kick2bFit Master team is een aantal schoensoorten geselecteerd die op aanvraag getoond kunnen worden.

STARTERS PROGRAMMA

Voor een goede start van Kick2bFit te komen moet een school investeren in goede basis materialen.

Bij aanschaf moet er onderscheid worden gemaakt in eigen gebruiks en verhuurmateriaal en verkoop goederen.

Gebruiks en verhuurgoederen zijn :
1) 10 staande bokspalen volgens Kick2bFit standaard
2) 20 paar zakhandschoenen voor verhuur
3) DWC 5 kg gewichtsplaten
4) 20 springtouwen voor zowel huur als verkoop
Voor directe verkoop aan consument
5) 20 – 50 paar binnenhandschoenen
6) Kleur T-shirts per level
7) Certificaten voor deelnemers

INVESTERING

PRODUCT STUK PRIJS AANTAL TOTAAL
Kick2bFit Ultra Bag € 265 * 10 € 2650
Kick2bFit Zakhandschoenen € 23 * 20 € 460
DWC 5kg gewichtsplaten € 7.50 20 € 150
Springtouw € 1.50 20 € 30
Kick2bFit T-Shirt € 12 20 € 240
Kick2bFit Broek € 25 20 € 500
80 certificaten Kick2bFit** € 2.50 80 € 200
Basis investering €
* = excl. BTW ** Kan ook later worden aangeschaft.

INKOMSTEN

SALES OF PRODUCT (A) (B) (A)x(B) QTY TOTAL
3 Maanden cursus € 5 26 lessons € 130 20 € 2600
Handschoen huur € 2 26 lessons € 52 20 € 1040
Springtouw € 6 20 € 120 € 120
Kick2bFit T-shirt € 18 20 € 1440 € 360
Kick2bFit Broek € 33 20 € 660 € 660

Omzet bij een klas in de eerste drie maanden € 4780

Omzet op jaarbasis, ervan uitgaande dat cursus geld voor alle level’s gelijk is € 16,780

De opbrengsten zullen proportioneel toenemen wanneer er meer cursussen worden gegeven. In dit voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat er 3 cursussen tegelijkertijd lopen. De opbrengsten zijn exclusief de verkopen van souvenirs en andere betrokken goederen.

TOTALE INVESTERING GESCHATTE OPBRENGST
Omzet in de eerste 3 maanden € 9180 € 14,340

Omzet over het eerste jaar € 50,340

UITGAVE PER DEELNEMER AAN DE KICK2BFIT LES

PRODUCT AANTAL PRIJS
3 maanden kaart € 130
Handschoenen 1 € 30
Kick2bFit T-shirt 1 € 18
Kick2bFit broek 1 € 33
Verkoop per level € 211

ANDER PRODUKT VERKOPEN VOOR UW SPORTSCHOOL

1) Staande bokszak voor thuisgebruik in diverse kleuren en soorten
2) Handschoenen voor o.a. op de zak in diverse soorten en kwaliteiten
3) T-shirts, polo’s en andere level specifieke kleding met Kick2bFit print
4) Broeken met Kick2bFit print in verschillende kleuren
5) Speciale Kick2bFit schoenen voor op de zak (ook anders bruikbaar)
6) Scheen / wreef beschermers in verschillende kleuren en maten
7) Springtouwen in verschillende maten
8) Handzwachtels met Kick2bFit print in verschillende kleuren en maten

Souvenir
1) Mini bokszakjes voor in de auto
2) Mini bokshandschoentjes voor in de auto
3) Mini staande bokszak voor op het bureau
4) Hoofd en pols zweetbanden
5) Kick2bFit posters
6) Kick2bFit badges in verschillende designs
7) Sleutelhangers met bokszakjes of handschoentjes
8) Hals en pols kettingen met Kick2bFit logo
9) Tassen met Kick2bFit logo

VOORDELEN VAN HET KICK2BFIT PROGRAMMA VOOR DE SPORTSCHOOL

Het Kick2bFit programma trekt een breed publiek aan. Binnen de school zal het programma sterke aantrekkingskracht uit oefenen op mensen die nu de diverse Les Mills, Tae Bo, Bootcamp en soortgelijke programma’s volgen. Buiten de school is er evenwel een nog grotere doelgroep waarop u zich kunt richten. Afhankelijk van uw eigen keuzen zijn o.a. de conditie verbetering, afval gerichte training of bijvoorbeeld stress goede aanknopingspunten die hoog scoren.

Kick2bFit heeft motivatie instrumenten in het programma gemaakt. Een der belangrijkste motivators is het Certificering systeem. Dankzij het duidelijke 3 maand opwaardering systeem van Kick2bFit hebben de deelnemers zicht op duidelijk resultaat bij voldoende = 80% aanwezigheidsgraad.

Uit ervaring weet het Kick2bFit management team dat een 3 maand / 2 x per week trainings systeem een sterke band tussen centrum en cliënt creëert. Door een limiet aan deelname te stellen motiveert u de cliënt zich aan te melden voor andere activiteiten binnen uw centrum en gebruik te maken van andere diensten die u bied.

Kick2bFit heeft een brede doelgroep keuze. Zoals in het begin al direct is duidelijk gemaakt kent de toepassing vele mogelijkheden. Ook binnen deze doelgroepen is differentiatie aan te brengen waardoor nog meer mogelijkheden ontstaan. De basis is 6 hoofdgroepen met weer 5 subgroepen. Geen enkel fitness programma levert deze mogelijkheden.

Buiten de gewone doelgroepen hebben wij met regelmaat programma’s voor bedrijven, sociale instellingen en de medische sector.

De Ultra Bags, wanneer voorzien van uw eigen logo en NAW gegevens, zijn ook een praktisch promotie instrument. Elke zak is gemakkelijk vervoerbaar. Hierdoor kan U een zak bij bedrijven plaatsen, bij festiviteiten uw product promoten of gewoon als etalage middel gebruiken ! Probeer dat maar eens met een willekeurig ander product!

REGISTRATIE VAN SPORTSCHOLEN EN INSTRUCTEURS

Alle deelnemende sportscholen en instructeurs worden nu per regio verzameld. Vanaf 2008 wordt de data base ook op internet geactiveerd. De database heeft zowel controle als zoekgemak tot doel. Zowel de sportschool als instructeur kunnen handig gebruik maken van de gegevens bij het vinden van nieuw personeel / betrekking.

OPRICHTERS VAN DE ORGANISATIE

Arnaud van der Veere, Drs. Biochemicus en Marketing is een bekend sportman met een uitgebreid verifieerbaar verleden (wedstrijden, eigen sportscholen etc.). Vanaf 1964 is hij actief in de “gevechtssporten”. Sinds die tijd heeft hij in de redacties van sportbladen als Samurai, Fighting Spirit en Zendokan gezeten, schreef vele honderden artikelen over diverse onderwerpen en heeft 5 boeken op zijn naam. In 1995 introduceerde hij al de DVD Bag Workout dat algemeen als de eerste Bokszak instructie DVD ter wereld wordt beschouwd.

Henk van der Stoep, sport fysiotherapeut, veelvoudig Nederlands kampioen Olympisch worstelen. Heeft tien jaar het elite korps Mariniers begeleid. Heeft zich gespecialiseerd in specifieke actieve gewichts training en wordt daarom ook gezien als de grondlegger van DWC = Dynamic Weight Control systeem dat zowel bij kracht & conditie training wordt gebruikt als revalidatie.

Tezamen met Esseline Lee, Buildingyourbody.com en andere participanten is in 2004 de CD-Rom HomeFitness uitgebracht met de beste oefeningen zonder toestellen.

Bezoek ook eens onze Azië website (in het Chinees) www.force1.biz, U krijgt dan een indruk van de wereldwijde omvang van de activiteiten van de Force One Groep. Kies voor een partner die de wereld aan uw voeten brengt, kies voor Force One !

FORCE ONE GROUP
POSTBUS 693
2501CR THE HAGUE
NETHERLANDS
Tel : +31703625800
Fax : +31703106009
Email : info@forceone.nl
URL: http://www.kick2bfit.info