AFVALLEN EN AANKOMEN, GEWOON HETZELFDE !

AFVALLEN EN AANKOMEN, GEWOON HETZELFDE !

In voorgaand deel ben ik ingegaan op de dagelijkse voeding. Hierop zijn veel reacties gekomen. Er waren vooral veel vragen over ;

  • Hoe word ik groter
  • Hoe val ik af
  • Hoe wordt ik en groter en val ik af

Daarnaast kwamen toch ook veel vragen over welke supplementen nu wel en welke niet werken.

Eerst wil ik iets op de voorgaand veelgestelde vragen ingaan en daarna (in de volgende artikelen) ga ik per keer een supplement behandelen.

Groter worden kan alleen door goede stabiele training en geduld. Goede gebalanceerde training in combinatie met goede voeding en het gebruik van de juiste supplementen zorgt voor groei van spieren. Deze groei is langzaam. In de eerste drie jaar van je training behaal je de beste resultaten. In het eerste jaar kan je zomaar tien tot vijftien kilogram droog aankomen!! Per jaar neemt dit af. Met het verstrijken der tijd wordt het steeds moeilijker de begeerde kilo’s erbij te krijgen.

Voor vele is het wachten op zichtbaar resultaat een frustratie. Het gevolg hiervan is dat er een levendige handel is ontstaan in steroïden. Deze chemische hulpstoffen jagen het metabolisme enorm op en het lichaam groeit enorm snel. Na het stoppen van de kuur verdwijnt de massa vaak weer even snel.  Het is een cycli effect. Je word groter en weer kleiner, je moet weer groter dus ga je weer gebruiken en zo verder.

Groei van spieren is een langzaam proces. Alleen door fitness (of body building) kan men dit effect bereiken. Geconcentreerde training, langzame setjes (bijvoorbeeld de   geadviseerde 2 tellen op en 4 tellen af) en een behoorlijke portie geduld zullen altijd voor resultaat zorgen. Ongeacht je basis bouw kan je met het juiste schema spiermassa winnen. Daarbij is de volgende drie eenheid van het grootste belang ;

  1. training
  2. voeding
  3. suppletie

In die volgorde van belangrijkheid en absoluut niet anders.

Afvallen is exact hetzelfde als aankomen. De training zal hier en daar anders zijn maar het principe is gelijk. Je MOET spiermassa kweken om vet te verbranden. Een training die voor het grootste deel uit cardio oefeningen (zoals lopen, fietsen, roeien e.d.) bestaat is zinloos voor mensen die willen afvallen. Cardio oefeningen zijn voor de conditie ofwel het conditioneren van het lichaam. Een training om af te vallen in vet moet maar voor maximaal 1/3 bestaan uit cardio oefeningen om de doorbloeding te bevorderen.

Hoe je moet afvallen en aankomen is eenvoudig te beantwoorden. Voorgaand heb ik al beschreven hoe het een en ander in zijn werk gaat. Na het kweken van de zogenaamde basis droge spiermassa ga je doorwerken met het uitbouwen ervan. In deze fase zijn supplementen een noodzaak geworden.